Åsted for dødsfall

Når du ringer begravelsesbyrået vil vi først av alt spørre deg om avdødes navn, og hvor dødsfallet har skjedd. Hva som så skjer videre vil avhenge av åsted for dødsfallet.


Dødsfall på institusjon

Den avdøde blir vanligvis stelt av personalet på sykehuset eller sykehjemmet, og de sørger for at lege kontaktes for å bekrefte dødsfallet og skrive ut "Erklæring om dødsfall". 

Det er så opp til pårørende å kontakte begravelsesbyrå for å avtale hva som videre skal skje. Etter avtale med byrået, blir kiste fraktet til institusjonen. 

Om ønskelig kan det avtales visning av avdøde i bårekapellet på stedet, før kisten kjøres til seremonistedet.

Hjemmedødsfall

Det første en må gjøre er å kontakte lege (fastlege eller legevakten), for å få en bekreftelse av dødsfallet. Hvis ingen personer var tilstede da døden inntraff, eller hvis det ser ut til at det kan være unaturlig dødsfall, er legen pålagt å sørge for at politiet blir kontaktet. 

Ta kontakt med begravelsesbyrået. Etter at legen har vært på stedet, kan avdøde hentes på sykebåre eller kiste og fraktes til sykehus eller kapell. Der blir det ordnet med stell og nedlegging i kiste. Videre avtale gjøres med byrået angående begravelse, osv. 

(Noen ønsker å ha kiste med avdøde stående hjemme en stund. I stedet for bruk av sykebåre, kan begravelsesbyrået da bringe kisten hjem)
 
Ulykker

Ved dødsulykker vil politiet ta hånd om det som skjer på ulykkesstedet. Det vil gjerne også være ambulansepersonell til stede.
 
Når det blir stadfestet dødsfall, kan det være et begravelsesbyrå som frakter avdøde til sykehus/bårekapell. Denne transporten er da et oppdrag som gjøres for politiet. Pårørende står naturligvis fritt til å kontakte hvilket som helst begravelsesbyrå de ønsker for hjelp til det som skal skje videre.

Dødsfall i utlandet

Det bør snarest tas kontakt med SOS International (en samordning av reiseforsikringsselskap) som vil gi videre veiledning, ordne nødvendige praktiske ting, for eksempel hjemsendelse av kiste med avdøde. Er det en norsk ambassade eller annen offisiell representant i landet, vil de også bistå ytterligere i denne forbindelse. 

Ta deretter kontakt med begravelsesbyrået på hjemstedet, som vil ha kontakt med SOS International, ta imot kisten når den kommer til Norge, og forberede begravelsen etter avtale med pårørende. 

SOS International 

Nitivej 6, 2000 Fredriksberg, Danmark
Tlf: 00 45 70105050 | Fax: 00 45 70105056
Hviding Begravelsesbyrå har kontorer i Stavanger. Vi arrangerer begravelser og bisettelser i kommuner som Stavanger,  Sandnes, Sola, Randaberg, Klepp, Time, Gjesdal, Rennesøy, Finnøy, Strand, Hjelmeland og Forsand.

Ved dødsfall

Hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg komme meg gjennom dette? Spørsmålene er mange. Her er seks punkter som kan lede deg gjennom de praktiske delene av prosessen

les mer
BESTILL BLOMSTER
Vi har gravsteinsutstilling i våre lokaler på Åsen
Gravsteinsutstilling

Åpningstider:

 
Vi har døgnåpen vakttelefon.

Kontakt oss på : 51 82 00 50
IMG_7571